In the press

Flytter eiendomsbransjen inn i skyen

BeateStoerkson

Beate Størkson kan skilte med tre gründervirksomheter på merittlisten. Nå jakter hun kapital for å bringe bygg- og eiendomsbransjen inn i skyen. 

Beate Størkson
Medgründer i Viscenario
Søker 2,5 millioner kroner på Innobørs

(artikkelen er presentert i samarbeid med Innobørs)

Tidligere har Beate Størkson gjort suksess med SaveIT, et selskap som  hun solgte til Software Innovation i 2007. Da hadde selskapet 40 millioner kroner i omsetning og 25 ansatte, og var Norges største innen dokumenthåndtering i det private markedet.

Nå er hun i gang med oppfølgeren Viscenario – som handler om å flytte dokumenthåndtering i byggebransjen over på mobil og nettbrett og inn i skyen. Så langt har selskapet fått kunder i Danmark, Nederland og Norge.

Størkson var tidligere i år også nominert til Oda-prisen for å fremme kvinner i IT-bransjen. Nå handler imidlertid alt om å få Viscenario ut i markedet:

Hvordan vil din satsing «forandre verden»?

Tilbakemeldingen vi får fra våre kunder, er at entreprenørbransjen og eiendomsbransjen fremdeles har store utfordringer på å holde budsjetter, og dele informasjon. Vår løsning knytter alle aktører sammen gjennom hele planlegging- og byggefasen – og viderefører driftsfasen direkte i samme løsning. Løsningen gir total kontroll over prosjektets faser, gjennomføring, og vil effektivt eliminere tid- og kostnadssprekker som følge av manglende kontroll.

Hvorfor vil kundene «elske» din tjeneste?

Gjennom en relativt beskjeden kostnad ved å ta i bruk Viscenario, vil våre kunder raskt se effekten gjennom bespart tid, bedre bunnlinje og effektive driftsløsninger.

Hvor er selskapet ditt om tre år?

Vi har store visjoner for Viscenario og håper å lykkes med satsningen på tvers av lande grensene allerede om tre år. De største utviklingskostandene er tatt, og vi er klare for å ta dette ut til kundemassene allerede i dag. Vi har allerede Viscenario klar på svensk, dansk, tysk, nederlandsk, norsk og engelsk.

Hvorfor startet du selskapet/satsingen?

Etter mer enn 17 år med erfaring innen dokumentkontroll og dokumentstyring fikk jeg kjennskap til byggebransjen og deres BIM-modeller (Bygnings Informasjons Modeller). Jeg knyttet flere viktige kjennskaper i bygge-og eiendomsbransjen og fikk tilslutt ideen sammen med min medgrunder som hadde lang erfaring innen byggebransjen. Gjennom vår ekspertise på hvert vårt felt, fant vi nøkkelen til en felles satsningen vi begge så var unik for bransjen.

Hva er den største hendelsen det siste året for ditt oppstartselskap?

Viscenario ble først ferdigstilt i løpet av dette siste året, og det har vært en stor milepæl for oss og endelig kunne tilby det første komplette versjon til både eksisterende og nye kunder.

Hvem har vært din viktigste støttespiller for at du har kommet dit du er nå? (og hvorfor??)

Innovasjon Norge har vært den viktigste støttespiller gjennom utviklingen av softwaren. Først ved deltakelse på TINC i Palo Alto for deretter et IFU prosjekt og Etablererstøtte. Uten dette hadde vi aldri klart å ta frem et produkt så raskt og effektivt som vi har gjort.

Hva har vært den største hindringen – og hvordan løste du den?

Den aller vanskeligste hindringen med å starte et selskap er økonomien. Det er meget kostbart og utvikle programvare. Lønnskostnadene i Norge er veldig høye, og medgått tid har vært en utfordring. Mye av kostnadene ble holdt lave, grunnet min lange erfaring med offshoring. Vi så tidlig at det var store kostnader med å ta i bruk utviklere fra India, og erfaringen med å styre og lede offshoring prosjekter hadde jeg heldigvis god erfaring med.

I tillegg til Viscenario er Størkson også i gang med et tredje gründerselskap Hauketind, som lager apper for å forenkle strømleverandør-bytte.

kilde : http://www.3in.no/flytter-eiendomsbransjen-inn-i-skyen

  • Publisher: Ole-Harald Nafstad
  • Published on: 05.20.2015
Share

" Viscenario the mobile platform for Project collaboration to FM "